Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

lørdag den 16. januar 2016

Almas Alettejakke


Den var egentlig tiltænkt Olivia, men hun syntes, at den var lidt for stor. Alma er til gengæld meget vild med den - ja, hun sagde endda, at hun vil have den på "forever", så hun får selvfølgelig lov at overtage den i stedet:-)

Det er en meget smuk cardigan, som er ret hurtigt strikket med Drops Air på pind 6. Opskriften hedder "Alettejakke", og det er en skøn rillecardigan med et bredt bladmønster på ryggen og bladmønster i raglanindtagningerne på forsiden. Cardiganen er designet af Marianne J. Berkmann, som også står bag min Marygenser fra det forrige opslag her på bloggen. I opskriften er der kun tre knapper på det øverste stykke, men jeg har i stedet samlet masker op langs kanten og strikket riller med seks knaphuller. Jeg har til gengæld glemt at lave opslag med knap på ærmet, men det er ok her i den kølige tid. Lommerne på forsiden er et stort hit hos Alma. Jeg har valgt nogle grønne rester af Drops Air til lommerne, som jeg synes virker meget fint i kontrast til cardiganens blå farve. Og så matcher knapperne de grønne lommer:-) Det er ikke sidste gang Alettejakken er på mine pinde - opskriften kan du købe her.

This cardigan was actually intended for Olivia, but she found it too big, so Alma has happily accepted ownership. "Mommy, I want to wear it forever", she said today, so I think she is a satisfied customer:-) I have used the super soft Drops Air alpaca yarn, which is also a quick knit on needle 6 mm. I have made a few changes in the pattern, for instance adding more buttons on the front. The pattern is called Alette's Jacket and is designed by Marianne J. Berkmann, who is also the designer behind my beloved Mary Sweater from the previous post on my blog. Unfortunately, the pattern is only available in Norwegian (you can purchase the pattern here).
6 kommentarer:

 1. Hold nu op den er sød. Fatter ikke de mønstre du kaster dig ud i. Det ser kompliceret ud. Endnu en gang er jeg imponeret. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Liv...og den er altså meget nemmere at strikke end den ser ud til at være:-)

   Slet
 2. Den er simpelthen så fin, Ingrid!
  Knapperne passer nemlig perfekt til det grønne ved lommerne, og den grønne farve "matcher" bladene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anja. Jeg bliver nok nødt til at strikke den til begge piger til brug næste vinter....Alma har decideret sovet med den ved siden af sin hovedpude;-)

   Slet
 3. Den er da bare så sød - og sikke en lækker farve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anita:-) Jeg er også helt vild med den farve:-)

   Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar, så jeg kan se, at du har været forbi:-)