Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

onsdag den 25. november 2015

Kosevest fra Paelas


I sommer forkælede jeg mig selv med den nye strikkebog fra Paelas (se den og køb den her). Den er fantastisk smuk, og pigerne har stort set peget på alle opskrifterne i bogen, når de laver strikke-ønskeliste, så det bliver lidt af en udfordring:-/

lørdag den 21. november 2015

Og så blev yndlingsvesten for lille....


Jeg har tidligere vist denne vest på bloggen, både i brug på Alma og Olivia. Den er fra bogen, "Blød Begyndelse (på originalsproget - norsk - hedder den "Myk Start") og er en af mine favoritter i kategorien af hjemmestrik. Bogen har været meget svær at finde. Jeg lånte den i sin tid på biblioteket, men så den for nylig i Sommefuglen i København på norsk (se den på deres hjemmeside her).

torsdag den 19. november 2015

Lillepige-vesten: gratis opskrift


Den her vest er en gammel traver hjemme hos os. Her er et klassisk "Throw-Back-Thursday" billede af Alma i vesten for ca. to år siden. Nu bruges den flittigt af Olivia (selvom jeg ikke har haft helt til at fange hende med kameraet).

onsdag den 18. november 2015

En skrædder i Kathmandu...


Jeg har uanede mængder af stof, en urørt symaskine og en masse gode ideer og intentioner. Problemet er, at jeg ikke syr, og jeg er ikke kommet i gang, som jeg havde regnet med. Det er selvfølgelig lidt dumt, men jeg har bare ikke tid. Og den tid, som jeg har til det kreative, bruger jeg 100% på strik.

Strik i brug - Momo cardigan og djævlehue


Jeg elsker altså at finde det hjemmestrikkede frem til pigerne lige nu:-) I dag var Olivia i Momo cardigan, som jeg strikkede for nogle måneder siden og den klassiske djævlehue fra Lene Home Samsøes "Babystrik på pinde 3". Du kan se mere om cardiganen på bloggen lige her. Og nu er det vist sovetid i Kathmandu.

Love this time of year when all the hand-knitted clothes come out. Today Olivia wore her Momo Cardigan and a hand-knitted hat from Lene Holme Samsøe. You can read about the cardigan on my blog here and about the hat here. Goodnight from Kathmandu:-)


tirsdag den 17. november 2015

Heim Cardigan - gratis opskrift


Endnu en barselsgave er færdig:-) Det er en cardigan fra barselssættet, Heim, som er designet af Signe Strømgaard. Jeg har strikket en størrelse 3 måneder, men jeg tror, den er for lille til den tiltænkte baby, som efterhånden nærmer sig de tre måneder....sådan går det, når man er lidt langsom:-/

søndag den 15. november 2015

Glade børn på en solskinsdag...


En tragisk dag i går, var for børnene blot endnu en dag med leg, sol og smil, og deres uskyld og umiddelbarhed varmer altid mit hjerte.

fredag den 13. november 2015

Tihar - farver, lys og bambusgynger


Det er efterhånden længe siden, at jeg har lagt andet end strikkeopslag på bloggen, men nu får I lige lidt billeder fra Nepals Tihar festival i denne uge. Tihar svarer til Deepawali i Indien og er en hindu-festival, som man også kalder "Festival of Lights". 

onsdag den 11. november 2015

Flere pilothuer...


Jeg strikker pilothuer på livet løs, men kan ikke rigtig ramme rigtig med størrelsen. Det er blevet til to huer til min fætters tvillingedrenge, som lige er blevet storebrødre. Drengene er lige fyldt tre, men min niece på 4 1/2 år kunne trække huen ned over øjnene! Jeg strikkede godt nok også en str 3-6 år, hvilket selvfølgelig dækker ret mange størrelser.