Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

lørdag den 30. maj 2015

Ballerinaromper til Olivia


Hvis du følger med herinde, har du nok opdaget, at jeg af og til forelsker mig i et mønster, som jeg så sagtens kan strikke igen og igen. Det er tilfældet med ballerinaromperen fra Sara Langvik Berge (opskriften kan købes her).

Først strikkede jeg en babyversion, som er sendt afsted som barselsgave (du kan se den her). Så strikkede jeg en til Alma, som hun fik samme lørdag, som jordskælvet ramte Nepal (Almas ballerinaromper kan du læse om her). Og nu blev jeg så endelig færdig med en til Olivia. Hun lagde straks en bestilling ind, da Alma fik sin, men pga. de svære tider som har fulgt i kølvandet på jordskælvet, lykkedes det mig først at gøre den færdig i sidste uge.

tirsdag den 26. maj 2015

Den dag, hvor alting ændrede sig...


Mit sidste blogindlæg var den 25. april 2015. Det var en lørdag som så mange andre her i Nepal. Vi glædede os til en dag uden arbejde og uden skole, en dag til hygge og leg. Jeg var blevet færdig med en ballerina romper til Alma aftenen før, så jeg benyttede morgenen til at tage lidt billeder af hende i haven. Hun gad ikke rigtig, men jeg fik da alligevel lavet et hurtigt blogindlæg om kjolen.

Derefter tog vi som så mange andre lørdage i den amerikanske klub, som er et af de bedste steder at komme med små børn - swimming pool, legeplads, boldbaner og grønne områder - det findes der ikke så mange andre steder i Kathmandu. Vi sludrede med venner, legede og hyggede, som vi altid gør i weekenderne herude.

Men kl. 11.56 ændrede alting sig. Et stort jordskælv - 7,8 på Richterskalaen - ramte Nepal. Jeg orker ikke rigtig at gå ind i detaljerne i forhold til vores egen oplevelse, men kan blot sige, at det var det mest skræmmende jeg nogensinde har gennemlevet. I de efterfølgende timer fortsatte efterskælvene med stor styrke, og jeg husker natten som søvnløs liggende i et telt på et tyndt underlag, mens jorden blev ved med at bevæge sig, og jordskælvsalarmerne inde fra husene hylede næsten konstant.