Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

lørdag den 14. februar 2015

Petrakjole til Olivia


I løbet af det sidste år, har jeg flere gange set en fin kjole på Instagram, som minder mig om strik fra 1950'erne. Så gammelt er mønsteret dog ikke. Det er fra Sandnes Garn fra 1980 og blev dengang udgivet som "Putty". Nu har den dygtige Charlott Pettersen dog fået lov til at genudgive det under navnet, Petrakjolen.

Jeg har strikket kjolen i Drops Baby merino (som jeg også brugte til Olivias fine dansekjole (se den her) i størrelse 3 år. Og den er lige et nummer for stor til Olivia, især i ærmerne. Men det er ok, for så passer den forhåbentlig til næste vinter. Sæsonen for strik er nemlig snart ved at være forbi her i Nepal, hvor det bliver varmere og varmere for hver dag. Kjolen er dog lidt kort i det, hvilket selvfølgelig er en del af charmen. Hvis jeg strikker den til Alma, bliver den nok en del længere end i opskriften, og jeg vil nok også strikke farvemønsteret på en større pind, så det træder lidt mere frem. På denne har jeg strikket den øverste del på pind 3,5 og resten af kjolen på pind 4. Jeg synes udtagningerne på kjolen er lidt for tydelige - jeg lavede udtagningerne ved at løfte masken fra rækken under og strikke drejet ret. Måske I har forslag til en anden metode? Og ellers så håber jeg, at det måske er mindre tydeligt efter vask. Jeg kunne ikke helt forstå opskriften i forhold til slidsen øverst, så jeg har hæklet en lille løkke og syet en knap i øverst.

Her er lidt billeder af Olivia i kjolen. Hun har taget meget godt imod den, selvom jeg kan se, at længde på ærmerne er lidt irriterende for hende. Hvis du kunne tænke dig at strikke kjolen, så kan du finde opskriften på norsk helt gratis her

This dress was first published by Sandines Garn in the 1980s, but has been re-published by Charlotte Pettersen. The pattern is called Petra dress and is available in Norwegian for free right here (I am not sure whether it has been translated to English). I have knitted the dress for Olivia in a size 3 years old, so it is a bit too big, especially on the sleeves, but she loves it. 

6 kommentarer:

 1. Hvor er hun fin. Har selv et barnebarn på lidt over 1år. :-) kunne sagtens se for mig at hun var i sådan en model. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Karin. Ja, du må lave en til dit barnebarn:-) Det er en fin opskrift.

   Slet
 2. Tak for linket til opskriften, den er så sød, så med dine fodnoter in mente må jeg sætte den på min 12mok liste

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Karen Elisabeth. Glæder mig til at se din version, når du kommer frem til den på listen:-)

   Slet
 3. Den er så lækker den kjole og hvor hun kær i den. Lilla er min yndlingsfarve men min datter nægter at gå i lilla. Hun har siden toårs alderen haft en meget stærk mening om hendes tøj:/ Nu er hun snart 10år! Mindstemanden giver jeg lilla på sommetider for drenge kan godt gå i lilla og han klager ikke - endnu:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Mette. Jeg elsker også lilla, og det gør Alma heldigvis også. Hun er også meget bestemt omkring sit tøj og farverne. Hun hænger stadig lidt fast i lilla og pink som de eneste "gode" farver, men jeg begynder at kunne snige en hvid top eller grønne shorts ind;-)

   Slet

Jeg bliver altid glad for en kommentar, så jeg kan se, at du har været forbi:-)