Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

mandag den 26. maj 2014

Bella Bladmønster med fejl....


Jeg strikkede for et års tid siden en bolero i den dejligste alpaka i den smukkeste melerede forårsgrønne farve. Opskriften hedder Bella baby og er fra Lene Holme Samsøes "Babystrik på pinde 3". Men...jeg strikkede fejl i mønsteret....og jeg lukkede det ene ærme for stramt af, og da jeg prøvede at trævle op, gik det helt i kludder.

torsdag den 22. maj 2014

Nepals stærke kvinder...

Nu får I lige de sidste billeder fra Nepal i denne omgang, og så lover jeg at vende tilbage til strik i mit næste indlæg:-) Men jeg var nødt til at dele lidt flere billeder fra Jumla i det nordvestlige Nepal. Billeder af kvinder som hele livet arbejder hårdt fra de vågner til de går i seng - De høster med en lille le, de står i vand til anklerne og planter ris, mens de synger for at holde stemningen og modet oppe....og de glæder sig over at have fået elektricitet, så de ikke længere behøves at male melet manuelt, og dermed har flere timer i dagen til at hente brænde, hente vand og andet fysisk arbejde...


onsdag den 21. maj 2014

Når der kun er børn og gamle tilbage i landsbyen...


Jeg er netop kommet hjem fra Jumla, som er et af Nepals fattigste og mindst udviklede bjergdistrikter.   Med på turen var den danske og den norske ambassadør, som begge skulle ud og se, hvilken indvirkning vores støtte til vedvarende energi har haft i de fattigste egne af Nepal. Jeg har efterhånden været afsted nogle gange, men jeg bliver stadig glad for at se, hvordan vores udviklingsbistand rent faktisk kan gøre en forskel i menneskers liv: ved hjælp af små vandkraftværker og solpaneler har de nu elektricitet. Om aftenen kan børnene lave deres lektier, og kvinderne kan lære at læse og skrive, når de er færdige med deres arbejdsopgaver både i marken og i hjemmet.

fredag den 16. maj 2014

Nepal i billeder - flygtninge, skolebørn, teplantager og naturFor et par dage siden kom jeg hjem fra et besøg i Østnepal. Det omhandlede et af de udviklingsprogrammer, som jeg sidder med, og for første gang besøgte den danske ambassadør den østlige del af Nepal. Udover de aktiviteter vi havde i forhold til vores program, benyttede vi også lejligheden til at besøge en flygtningelejr for bhutanesiske flygtninge - ovenfor er et billede fra flygtningelejren.

For de af jer som ikke kender til de bhutanesiske flygtninge kan jeg opridse situationen således:

søndag den 11. maj 2014

Almas strikkede vintagekjole


I dag fandt Alma en kjole i skabet, som jeg strikkede til hende for et par år siden. Det var dengang nok det mest avancerede projekt, som jeg havde prøvet. Kjolemønsteret hed "Vintagekjole", og jeg fandt det i et af de mange strikkehæfter, som findes på biblioteket. Jeg kan desværre ikke huske hvilket. Jeg brugte Rasmillas luksusgarn, som er en blanding af uld og silke.

lørdag den 10. maj 2014

Pigestrik fra Quince and Co.
Instagram er et fantastisk sted at få inspiration. Jeg følger et hav af dygtige og kreative strikkere, og ofte er det via dem, at jeg får øjnene op for et fint mønster, en god farvekombination eller noget nyt garn.

En af de modeller, som jeg er faldet for er Camilla Babe og Camilla Girl - det er samme mønster, men Camilla Babe går fra nyfødt til 24 måneder, og Camilla Girl er fra 3-4 år og opefter. Jeg mener faktisk også, at mønsteret findes i voksenstørrelse. Jeg købte det på Quince and Co.'s website for 5 dollars per mønster.

fredag den 9. maj 2014

Drengemodel i pigefarver
Jeg elsker Rasmilla - garnet, opskrifterne og ikke mindst butikken (både den fysiske og webbutikken). Da vi boede i København, tog det mig fem minutter at gå til butikken. Det betød, at jeg især i mine barselsperioder var forbi butikken næsten dagligt. Især Rasmillas yndlingsgarn har jeg brugt flittigt, og Rasmillas Elvira opskrift resulterede i Olivias barnedåbskjole. Sanne (Rasmillas ejer) har hjulpet mig igennem mange projekter....hun har endda været så sød at fikse en bolero, som jeg var kommet til at trævle helt forkert op, da jeg skulle ordne en lille fejl. Sanne tog den med hjem i weekenden, og så var den ordnet og undgik at komme i skraldespanden.

Nå, men det korte af det lange er, at jeg netop har færdiggjort endnu en Rasmilla opskrift strikket i yndlingsgarnet. Opskriften hedder Vincent, og er nok en temmelig "drenget" model. Jeg havde dog købt mønsteret og valgte at strikke den i såkaldte "pigefarver" til min prinsessehysteriske datter.

torsdag den 8. maj 2014

Spiritualisme vs. smukke smykker

For et par uger siden, fik Jan og jeg arrangeret pasning af børnene (hvilket er rimelig nemt, når man har en fast barnepige, som passer den lille (hun går ikke i institution endnu, men bliver passet hjemme med leg i såkaldte "playgroups" et par gange om ugen), og som begge piger er trygge ved...og som oftest er meget interesseret i overarbejde. Formålet med vores børnefri aften var at deltage i lanceringen af et norsk smykkemærke - A/Bareness. Jeg havde fået tilsendt en invitation, og det lød som et fint lille arrangement med smukke smykker, drinks og musik.