Follow me on bloglovin

Follow on Bloglovin

mandag den 27. januar 2014

Te og strik i Østnepal...I sidste uge var jeg i Ilam i Østnepal på feltbesøg med mit arbejde. Det indebar en del besøg hos forskellige landmænd, diverse markeder og teplantager. Jeg fik set en masse smuk natur, hilst på søde og dygtige mennesker i landsbyerne og drukket en farlig masse te. Jeg blev desværre også syg på turen, og uden at gå for meget i detaljer kan jeg sige, at maveproblemer og besøg i landdistrikter i et af verdens fattigste lande ikke er verdens bedste kombi.

Men jeg overlevede og fik ud over alle de arbejdsrelaterede møder også set en hel del garn.

Den trodsige hueopskrift...


Endnu en gang er jeg tilbage ved Vibe Ulrik Søndergaards bog "Strikket med Kærlighed". Jeg strikkede en poncho fra bogen, som blev rigtig fin og ville derfor give mig i kast med den matchende hue til Alma. Jeg prøvede tre gange, og de blev alle ALT for små.

søndag den 12. januar 2014

Lørdage med små børn i Kathmandu...Det er lidt en udfordring at komme rundt i Kathmandu med små børn. Vejene er forfærdelige og fortove eksisterer ikke, så klapvogne og barnevogne bruger vi ikke rigtigt. Der er meget luftforurening, så jeg har altid lidt dårlig samvittighed, når jeg går rundt med børnene inde i byen. For ikke at tale om dårlige nerver over, alle de biler og scootere, som suser meget tæt forbi en og på begge sider. Og med et barn, som endnu ikke går og stadig kommer alt i munden, har man altid lidt paranoia over, hvilke ting hun nu har spist eller suttet på, og om vi ender med at have et barn med dårlig mave hele natten....eller endnu værre...et barn som vi er nødt til at suse på hospitalet med midt om natten...i egen bil på hullede veje uden gadebelysning, for ambulancer er der ikke meget af herude.

onsdag den 8. januar 2014

Neongarn til undsætning...

Jeg elsker "Strikket med Kærlighed" af Vibe Ulrik Søndergaard. Det er en gennemgående SMUK strikkebog. Jeg har strikket to ting fra bogen, som jeg har været rigtig tilfreds med:

Elvira - ærmevest med isblomster

Laura - miniponcho


lørdag den 4. januar 2014

Dansk strik i Kathmandu

Vi har nu været i Kathmandu i næsten 6 måneder, og jeg opdager hele tiden nye steder, som er værd at udforske - også hvis man kommer forbi Nepal som turist. Fredag tog jeg en kort dag på arbejde og tog ud at spise frokost med min mand. Vi tog ud til et område, der hedder Baber Mahal Revisited. Det er 5 gårdpladser - gamle stalde - som nu er ombygget til at huse fine små butikker og gode restauranter. Den nok bedste restaurant i Kathmandu ligger her - Chez Caroline. Det er en franskejet restaurant med et super menukort til meget rimelige penge. Derudover er der et par virkelig gode butikker, som jeg næsten altid får handlet lidt i, bl.a. den danskejede Betterfelt, som sælger alt muligt i filt, bl.a. supergode hjemmesko og de kendte kugletæpper (Hay tæpperne er jo de mest kendte derhjemme, men de produceres faktisk også i Nepal). Betterfelt har også en webshop i Danmark, hvor man købe deres ting (men hvis man alligevel skal forbi Nepal, så fåes tingene en hel del billigere i deres butik herude:-)).

Nå, men det her skulle jo handle om et nyt sted, som jeg opdagede. Butikken hedder Pipalbot og ligger ovenpå Chez Caroline. Det ligner et værksted eller galleri med alt muligt lækkert tøj og ting til boligen. Jeg forelskede mig f.eks. i de smukkeste håndvævede tæpper.

fredag den 3. januar 2014

Strik, der går i arv...

I dag fangede jeg Olivia i denne vest, som jeg strikkede til Alma for snart tre år siden. Det var et af de første projekter, som jeg var virkelig stolt af. Opskriften er fra bogen, "Blød Begyndelse - strik til Babyen" af May B. Langhelle og meget tilgængelig, også for nye strikkere.